Ko smo mi?

Mnogima jedrenje kao sport u Beogradu nije baš blisko.

Mi kao dugogodišnji iskusni takmičari rešili smo da vam približimo ovaj sport i otvorimo vrata ka ovom divnom sportu koji pruža kontakt sa priodom, rekom i vetrom. Da vas upoznamo sa čarima jedrenja i da jedrite tokom cele godine.

Mi smo dva jedriličara koji su odrasli u jedrenju. Dimitrije Pešić i Vladimir Švab, nekadašnji i sadašnji takmičari, strastveni jedriličari Akademskog jedriličarskog kluba poznatijeg kao AJK , sa instruktorskim IYT licencama Vladimir Švab iskusni takmičar i skiper koji ima iskustvo sa velikim jedrilicama. Nekoliko puta prešao Atlanski okean. Član srpske reprezentacije World Golden Cup.

Želimo da prenesemo znanje, ljubav i strast prema jedrenju.

Zašto baš jedrenje?

Mnogi nisu svesni da je jedrenje sport kojim možete da se bavite tokom cele godine u Beogradu, jer sama činjenica da Beograd leži na dve reke, omogućava vam da se bavite jedrenjem tokom cele godine. Jedrenje će vam pomoći da se oslobodite od stresa. Izoštri um. Poboljša motoriku i spremnost da brže odlučujete i reagujete u datom momentu. Možete jedriti nakon posla, tokom vikenda ili kad god vam je potrebno da se oslobodite stresa nakon posla, jer kako kažu voda odnosi lošu i donosi dobru energiju.

Da li je potrebno iskustvo?

Ne,nije potrebno predhodno iskustvo. Potrebna je dobra volja i spremnost za nove avanture.

IYT INTRODUCTURY SAILING SKILLS

Koliko košta i koliko traje čas?

IYT INTRODUCTION TO SAILING SKILLS kurs traje 5 dana po 2 sata. Nije potrebno da bude vezanih 5 dana. Nastava se održava na Savi. Jedan čas traje oko 2 sata. U dogovoru sa vama, usklađujemo vaše i naše slobodne termine.

Individualna nastava za 1 osobu

Postoji mogućnost nastave za 1 osobu koju preporučujemo jer ipak je bolje da se radi jedan na jedan. Koncentracija polaznika je znatno bolja nego u grupi.

Cena je €225 + administrativni trošak izavanja sertifikata na kraju kursa u iznosu od €25 

Individualna nastava za 2 osobe

Ukoliko više volite da se sa nekim družite, čas za dvoje, osim finansijkog faktora je svakako zanimljiviji ukoliko volite da se takmičite ili da vam neko da podstrek ili “čuva leđa” 😀

Cena je €315 + administrativni trošak izavanja sertifikata na kraju kursa u iznosu od €40

Šta dobijam nakon kursa?

Nakon završenog kursa dobijate IYT sertifikat koji vam daje mogućnost daljeg napretka u IYT sistemu obuke bilo gde na Svetu.

Gde se održava obuka?

Obuka se održava na Savi i Dunavu. Naša baza je Bežanisjki zimovnik 34, Novi Beograd, Marina Akademskog Jedriličarskog kluba Beograd. dakle i isplovljavamo. U rukavcu radimo prve korake a zatim kako stičete znanje izlazimo na Savu i Dunav. 

Na kojim brodovima se odžava obuka?

Nastavu održavamo na brodovima Micro klase, poznatijim pod nazivom Mikrotoner/Mikrać. To je jedrilica koja je dugačka 5.5m i teži 500Kg. Ima malu kabinu za četiri osobe. U našoj školi raspolažemo sa 5 jedrilica /  Mikotonera i samim tim postoji mogućnost organizacije grupne nastave sa 5 jedrilica. Pravilnikom škole, na jedrilici, tokom obuke, dozvoljena su  dva polaznika plus instruktor.