Nešto malo o nama....

Dimitrije Pešić

Moje ime je Dimitrije Pešić.  IYT sertifikovani instruktor jedrenja. 

🚩Jedan od osnivača @serbiansailingschool

Veliki zaljubljenik u jedrenje. ⛵Jedrim od 1988. godine.

Moj susret sa jedrenjem se desio sasvim slučajno, kada sam pobegao sa časa sa svojim drugarima Mićom i Radetom, koji su tada bili već iskusni jedriličari. Tu sam se zaljubio u reku, vetar i slobodu koju pruža jedrenje. Od tada sam srcem i dušom u jedrenju. Sa radom i posvećenošću, vrlo brzo došli su i rezultati. Jedrenje me je naučilo da moraš biti uporan, nikada ne odustaješ, jer trka nije gotova dok ne predješ liniju cilja!

🚩Životna jedra odvela su me u Južnu Afriku, gde sam upoznao novu kulturu i poslovni svet. Prošavši kroz mnoge životne prilike, korporacije, poslovne partnere, shvatio sam da je ipak, #jedrenje ono što me ispunjava i koje mi daje krila.

Vladimir Švab

Zovem se Vladimir Švab i imam 33 godine. Jedrenjem se bavim od sedme godine u najstarijem jedriličarskom klubu u Srbiji – AJK Beograd. Na prvoj trci sam učestvovao sa osam godina u klasi „Optimist“ u kojoj sam kasnije osvajao brojne medalje.Još kao mali sam zavoleo vodu, vetar, talase sunce i prirodu… i stekao veštine koje će mi kasnije obeležiti ceo život.

Posle „Optimista“ i klase „Laser“ otišao sam na veće trkačke brodove, kao što su VOLVO 70 i RC 44 i mnoge druge, gde sam upoznao sjajne evropske i svetske jedriličare sa kojima sam osvajao mnogobrojne regate na Jadranu, Mediteranu i Karipskim ostrvima. ROLEX CUP ili HAINEKEN REGATA bili su za mene nova fascinantna otkrića i tada sam znao da će se ljubav prema sportu kojim se bavim i hobiju pretvoriti u moju profesiju.

Od dvadesete godine sam školovani profesionalni skiper i dobro poznajem sva hrvatska, crnogorska, jadranska, mediteranska i karipska ostrva i njihove prelepe gradove, konobe i skrivene plaže i uvale. Nekoliko puta sam prejedrio Atlantik, a moja deca su od rodjenja u jedrilici. Sada njih učim da jedre i svidelo mi se da svoje znanje prenesem na druge. Zato sam postao sertifikovani IYT INSTRUKTOR jedrenje. Jedan sam od pokretača i osnivača „Serbian Sailing School.“

Trenutno sam deo prve srpske ekipe koja će učestvovati na Svetskom prvenstvu u jedrenju 2022. godine u Švajcarskoj. Moj moto, koji me neprestano vodi do novih profesionalnih i životnih pobeda je „Uhvati vetar – učini nemoguće.“

GALERIJA